Over SMOH

Stichting Samenwerkende Marokkaanse Organisaties in Haarlem genaamd SMOH is een organisatie die opgestart is naar aanleiding van de "aardbeving in Marokko te ”Al Hoceima” in het begin 2004. Het doel van deze organisatie is om ambitieuze projecten in Haarlem te ontplooien voor de Marokkaanse gemeenschap. SMOH is hierdoor een sterk orgaan dat een groot deel van de Marokkaanse gemeenschap vertegenwoordigt.

 Doelstelling

SMOH wil de kloof tussen de Marokkaanse Haarlemmers en de rest van de Haarlemmers verkleinen. Het doel van deze organisatie is om ambitieuze projecten in Haarlem te ontplooien voor de Marokkaanse gemeenschap en voor degene die daar interesse voor heeft. Om dit doel te bereiken organiseren de vrijwilligers van SMOH debatten, bijeenkomsten en projecten in verschillende plaatsen in Haarlem. Een goed verbeeld is de Marokkoweek die plaats heeft gevonden in 2005 en 2007.

SMOH wil graag helpen bij het slaan van bruggen tussen de Marokkaanse Haarlemmers, de rest van de Haarlemse burgers en hun organisaties en instellingen. Ook ziet SMOH dat de samenleving in Haarlem een intermediair nodig heeft, die de verbinding kan leggen tussen de Haarlemse Marokkanen en de Gemeente Haarlem. 
Kortom, de Samenwerkende Marokkaanse Organisaties in Haarlem wil de kracht van de Marokkaanse organisaties in Haarlem bundelen, benutten en versterken en deze vervolgens op de politieke agenda plaatsen. 

 Wie zijn wij

Stichting Samenwerkende Marokkaanse Organisaties in Haarlem (SMOH) is een koepelend organisatie en vertegenwoordigt de volgende stichtingen:

  • Stichting Zohor: Zohor organiseert activiteiten ten behoeve van emancipatie en integratie van Marokkaanse en Arabisch sprekende vrouwen.
  • Stichting Avenir: Ontplooien van activiteiten en het geven van huiswerkbegeleiding aan leerlingen vanaf groep 8.
  • Het Multicultureel Centrum Haarlem De Brug is een Marokkaanse zelforganisatie die een bijdrage wil leveren aan het bevorderen van de emancipatie, integratie en participatie van de Marokkaanse gemeenschap in de Nederlandse samenleving.
  • Stichting SOM: Steun aan Overleden Marokkanen.
  • Stichting Observatoir: is opgericht op 31 mei 2007 en heeft haar zetel in de hoofdstad van Noord-Holland, Haarlem. Observatoire is in het leven geroepen door twee Marokkaanse Nederlandse journalisten.

 Wat doen wij

SMOH organiseert verschillende activiteiten ter bevordering van de binding tussen de verschillende etnische groepen, in dit geval geconcentreerd op de Marokkaanse gemeenschap.
SMOH streeft er naar om alle Marokkaanse zelforganisatie die zich actief opstellen binnen de gemeente Haarlem te vertegenwoordigen.

Activiteiten worden op eigen initiatief uitgevoerd en worden gefinancierd door de overheid,fondsen en sponsoren.

Voorbeeld projecten 

  • Marokkoweek: wordt elke 2 jaar georganiseerd  
  • Iftar: jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de ramadan  
  • Haarlemmerhout festival  
  • Ontwikkelingshulp: veeproject t.b.v. slachtoffers van de aardbeving in Alhoceima

 Contact SMOH

SMOH
Lange Herenvest 122 
2011 BX Haarlem
E-mail:
info@smoh.nl

Rekeningnummer: 4941775. 


         Aangepast op 18 June, 2019